Het Duurzame Klantgesprek MKB

Deel één van het tweeluik besteedt aandacht aan de laatste ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van verduurzamen en geeft u handvatten voor een duurzaam klantgesprek met de MKB ondernemer.

In deze e-learning ‘Het duurzame klantgesprek MKB’  staan we stil bij de volgende onderwerpen:

  • Hoe ga je het gesprek aan met een ondernemer over verduurzamen?
  • Waar kan een ondernemer mee besparen?
  • Wat wordt verplicht?
  • Welke investering levert geld op?

We zoomen in op een duurzaam bedrijfspand, wagenpark en productieproces incl. handige (online) tools. Deze cursus is het eerste deel van de e-learning Duurzaamheid, in het tweede deel wordt ingegaan op de financiering en subsidies rondom duurzaamheid.

Leerdoel

Na het volgen van deze e-learning bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van verduurzamen en heeft u handvatten voor een duurzaam klantgesprek met de MKB-ondernemer.

Doelgroep

Accountants werkzaam in de MKB-praktijk en controlepraktijk.

Inhoud

In deze e-learning worden de verschillende financieringsvormen uitgelegd die er zijn voor bedrijven en welke voorwaarden banken daaraan stellen. Ook wordt er aandacht besteed aan de groene kortingen die banken verstrekken bij een duurzame investering en worden de belangrijkste subsidies voor groene opwek, het verduurzamen van het gebouw, wagenpark en productieproces besproken.

Accreditatie

NBA: Deze cursus kwalificeert wanneer het bovengenoemde leerdoel onderdeel uitmaakt van uw PE-portfolio.
RB: 1 algemene PE-punt

Naslagwerken

Voor deze e-learning adviseren wij u om de naslagwerken die u kunt downloaden, tijdens het volgen van de cursus, te bestuderen. Na de betaling heeft u direct toegang tot uw gekozen e-learning met de bijbehorende naslagwerken.

Docent

B. (Bianca) van Dijk
Programmamanager Energietransitie bij Rabobank

NBA Verplicht PE-onderwerp voor 2023

Het NBA heeft voor 2023 als verplicht PE-onderwerp 8 uren in het thema ‘’Duurzaamheid’’ vastgesteld. Extendum voorziet hierin door 2 uur e-learning te organiseren (verdeeld in 2 x 1 uur) gegeven door een erkend adviesbureau in Duurzaamheid. In combinatie met de fysieke cursus van Extendum Duurzaamheid van 6 uren gericht op de Accountancy praktijk, welke in het najaar van 2023 op diverse locatie in Nederland gehouden wordt, voldoet u hiermee aan het verplichte onderwerp voor 2023: 8 uur Duurzaamheid.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken