Duurzaam Financieren MKB

Na het volgen van deel twee van het tweeluik heeft u handvatten om klanten te wijzen op welke financieringsmogelijkheden er zijn voor verduurzamen en de diverse subsidiemogelijkheden.

In deze e-learning ‘Duurzaam Financieren MKB’ staan we stil bij de vraag welke financieringsmogelijkheden er zijn voor ondernemers die willen verduurzamen en de diverse groene kortingsregelingen die banken bieden. Naast financiering komen diverse subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen aan bod.

Deze cursus is het tweede deel van de e-learning Duurzaamheid. In het eerste deel wordt ingegaan op de wet & regelgeving en de onderwerpen die aan bod komen in een klantgesprek over duurzaamheid.

Leerdoel

Na het volgen van deze e-learning heeft u handvatten om klanten te wijzen op welke financieringsmogelijkheden er zijn voor verduurzamen en de diverse subsidiemogelijkheden.

Doelgroep

Accountants werkzaam in de MKB-praktijk en controlepraktijk.

Inhoud

In deze e-learning worden de verschillende financieringsvormen uitgelegd die er zijn voor bedrijven en welke voorwaarden banken daaraan stellen. Ook wordt er aandacht besteed aan de groene kortingen die banken verstrekken bij een duurzame investering. Naast de verschillende financieringsvormen stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar en worden de belangrijkste subsidies voor groene opwek, het verduurzamen van het gebouw, wagenpark en productieproces besproken.

Accreditatie

NBA: Deze cursus kwalificeert wanneer het bovengenoemde leerdoel onderdeel uitmaakt van uw PE-portfolio.
RB: 1 algemene PE-punt

Naslagwerken

Voor deze e-learning adviseren wij u om de naslagwerken die u kunt downloaden, tijdens het volgen van de cursus, te bestuderen. Na de betaling heeft u direct toegang tot uw gekozen e-learning met de bijbehorende naslagwerken.

Docent

B. (Bianca) van Dijk
Programmamanager Energietransitie bij Rabobank

NBA Verplicht PE-onderwerp voor 2023

Het NBA heeft voor 2023 als verplicht PE-onderwerp 8 uren in het thema ‘’Duurzaamheid’’ vastgesteld. Extendum voorziet hierin door 2 uur e-learning te organiseren (verdeeld in 2 x 1 uur) gegeven door een erkend adviesbureau in Duurzaamheid. In combinatie met de fysieke cursus van Extendum Duurzaamheid van 6 uren gericht op de Accountancy praktijk, welke in het najaar van 2023 op diverse locatie in Nederland gehouden wordt, voldoet u hiermee aan het verplichte onderwerp voor 2023: 8 uur Duurzaamheid.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken