‘Vaktechnische Bijeenkomsten – kennis en collegiaal contact, altijd ergens bij u in de buurt!’

Elk jaar organiseert Extendum vier Vaktechnische Bijeenkomsten. Ieder kwartaal komen accountants en andere adviseurs op meerdere locaties verspreid door heel Nederland samen voor deze actualiteitencursus. Wij vroegen enkele cursisten hun mening met ons te delen.

Vaktechnische Bijeenkomsten weer op locatie

Na twee – lange – coronajaren en opvolgende coronamaatregelen kon het eerste kwartaal van de VTB’s weer op locatie gegeven worden. Over de vraag of het prettig is om de bijeenkomst weer fysiek te kunnen volgen hoeft Edwin van der Werf – eigenaar van Van der Werf Accountancy – niet lang na te denken: ‘ik heb het contact met concullega’s behoorlijk gemist de afgelopen periode. Het is echt weer goed bevallen op locatie. Daarnaast is het contact met de docenten toch persoonlijker als je elkaar echt ziet.’

Ook Joost van Loon – van Van Loon Accountants – is blij dat hij weer af mag reizen naar Ridderkerk. ‘Op deze manier is overleg en sparring met andere vakgenoten weer goed mogelijk.’

‘Het is zoveel mooier om weer cursus te kunnen volgen op locatie’ Piet Heida

Relevant voor de praktijk

Piet Heida van Heida Accountancy noemt de VTB’s heel relevant voor de praktijk. ‘De voornaamste reden dat ik – elk jaar weer – meedoe is om bij te blijven op het gebied van regelgeving. Ik kan andere (accountancy) professionals dan ook van harte aanraden om actualiteitencursussen, zoals de VTB van Extendum, te volgen.’

De docenten

Wij vroegen de cursisten of zij hun mening wilden delen over de docenten van Extendum. Van de verschillende cursisten hoorden wij veelal dezelfde geluiden. Bert Alink is een geboren docent, hij legt alles goed uit en betrekt de mensen. Cor Molenaar is een docent met véél kennis en kan goed uitleggen.

Dit jaar introduceerden wij ook een nieuwe docent, namelijk Martina Sarris van Novak. Van der Werf omschrijft Martina als een leuke en levendige docent. ‘Ze weet de informatie op een enthousiaste manier over te brengen én ze weet de aandacht goed vast te houden. Echt een aanwinst voor het docententeam van Extendum.’

Veel bekende gezichten

De meeste VTB-deelnemers komen elk jaar terug. ‘De groep in Ridderkerk is een behoorlijk vaste groep met humor en veel interactie’, geeft Van Loon aan.

Piet Heida: ‘Normaal volg ik de VTB’s altijd in Drachten, maar voor nu was ik een keer in Groningen. In Drachten hebben wij echt een constant clubje met veel dezelfde gezichten. Het is fijn om elkaar vier keer per jaar te treffen en met elkaar te kunnen overleggen’.

Tot de volgende keer maar weer?

Joost van Loon doet al vele jaren mee en is van plan de komende jaren zeker weer aanwezig te zijn, zolang de focus op kleine(re) accountantskantoren blijft liggen.

Piet Heida en Edwin van der Werf doen ook al ieder 15 jaar of langer mee aan de VTB’s van Extendum en zijn – bijzonderheden daargelaten – de volgende keer ook weer van de partij.

Meer weten over de VTB’s?

Wilt u ook graag een keer deelnemen aan de Vaktechnische Bijeenkomsten? Kijk hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 088 55 123 00 of opleidingen@extendum.nl.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken