Grip op uw accountantskantoor met kengetallen

Met 6 kengetallen en een heldere eenduidige structuur krijgt u binnen 3 maanden meer rust, focus en grip op uw kantoor en een beter rendement.

Uit onderzoek bij ruim 300 accountants en adviseurs blijkt dat meer dan 90% van hen niet paraat heeft hoeveel declarabele uren een medewerker moet maken om de rendementsdoelstelling te halen. Evenmin is er voldoende inzicht in de impact van kleine wijzigingen in productiviteit, bezetting, marge en efficiency op het resultaat.

Doel van de cursus

Door heel concreet te sturen met behulp van slechts 6 kritische resultaat bepalers op 3 rendementsgebieden, kunt u iedere dag structureel sturing geven aan uw kantoor en daarmee aan uw rendementsdoelstellingen en de ondernemingswaarde.

Doelgroep

Eigenaren van accountantskantoren, belastingadvieskantoren en administratiekantoren

Vakgebied

  • Administratieve organisatie / Interne beheersing
  • Bedrijfseconomisch advies
  • Organisatieadvies

Inhoud

In deze praktische training staan we stil bij de 3 belangrijkste rendementsgebieden binnen uw kantoor, het bepalen van de belangrijkste 6 KRB’s en de bijbehorende KPI’s. Op een praktische wijze leert u om van uw cijfers management/stuur informatie maken en dit direct toe te passen. Daarnaast kijken we hoe u vanuit uw jaarrekening de juiste managementinformatie kunt destilleren.

Aan de hand van een casus uit de praktijk wordt u meegenomen om uw kantoor door te lichten en op zoek te gaan naar de belangrijkste verbeterpunten en de verbeteracties.

Bent u benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Wilt u weten hoe u snel en concreet kunt werken aan managementinformatie en bedrijfsverbetering van uw kantoor? Dan biedt deze training eyeopeners en handvatten om daarna direct in de praktijk toe te passen.

De stof die behandeld wordt is onderdeel van een adviesmethode die ontstaan is tijdens een jarenlang onderzoek en samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. In dit onderzoek lag de focus op de vraag waarom het ene bedrijf beter presteert dan het andere. De zes KRB’s en het feit dat de best scorende bedrijven gemiddeld een 3 x hoger resultaat realiseren dan het gemiddelde, zijn enkele belangrijke inzichten en uitkomsten uit het promotieonderzoek dat bekroond is met een proefschrift.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 60 kantoren actief met deze methode in de praktijk.

Voorbereiding

Ter voorbereiding kunt u uw eigen kantoor als casus gebruiken of u werkt met een door ons beschikbaar gestelde casus.

Tarief

  • € 340
    Cursus voor aangesloten kantoren bij Extendum (excl. btw)
  • € 425
    Cursus voor niet-aangesloten kantoren bij Extendum (excl. btw)

Datum en locatie

Smartphone gebruikers: Gehele tabel scrollbaar

DatumPlaats
Woensdag 16 februari 2022Eemnes
Woensdag 6 april 2022Eemnes

Tijd

Van 13.00 – 17.30 uur (incl. pauze)

Accreditatie

NBA: PE-portfolio 4 uren
RB: 4 algemene PE-punten

Docent

Luuk (L.M.J.) Haegens MSc RAB

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken