Verbeterde rentabiliteitswaarde methode (module 2)

Het waarderen van ondernemingen komt veelvuldig voor in de accountantspraktijk, zowel bij overdracht aan derden als binnen de familie of aan werknemers. Maar ook bij scheidingen, man/vrouw, tussen zakelijke partners en bij overlijden kan de bedrijfswaardering een rol spelen. De waardebepaling wordt gebruikt door diverse partijen. Naast de direct betrokkenen, kunnen ook financiers en de belastingdienst gebruik maken van de rapportage.

Voor het waarderen van ondernemingen worden diverse methoden toegepast, waarbij een onderscheid te maken is tussen methoden gebaseerd op:

  • Boekhoudkundige cijfers, zoals de intrinsieke waarde (met goodwill) en de liquidatiewaarde;
  • Winstverwachtingen, zoals de verbeterde rentabiliteitswaardemethode;
  • Toekomstige kasstromen, zoals de discounted cashflow methode.

De gehele cursus is verdeeld over drie e-learning modules. In de eerste module staat de theorie centraal, in de tweede module wordt de verbeterde rentabiliteitswaarde methode behandeld en de derde module is geheel gewijd aan de Discounted Cash Flow (DCF) methode. De e-learnings zijn op de praktijk gericht en zeker ook toepasbaar in het MKB.

Leerdoel

In deze module wordt zowel de theorie inzake de ‘Verbeterde rentabiliteitswaardemethode’ behandeld als ook de praktijk middels het doorspreken van een casus. In combinatie met module 1 ‘De Theorie’ is het mogelijk om deze methode toe te passen in de MKB praktijk.

Doelgroep

Accountants, fiscalisten en assistent accountants die in hun praktijk betrokken zijn of worden bij bedrijfswaarderingen.

Inhoud

In deze module wordt de verbeterde rentabiliteitswaardemethode behandeld. Daarbij wordt ingegaan op de theorie, de achtergrond en de toepasbaarheid van deze methode. Tevens wordt de methode doorgesproken aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Accreditatie

NBA: Deze cursus kwalificeert wanneer het bovengenoemde leerdoel onderdeel uitmaakt van uw PE-portfolio.
RB: 2 algemene PE-punten

Docent

C. (Cor) Molenaar RA RV
adviseur corporate finance

Naslagwerken

Voor deze e-learning adviseren wij u om de naslagwerken die u kunt downloaden, tijdens het volgen van de cursus, te bestuderen. Na de betaling heeft u direct toegang tot uw gekozen e-learning met de bijbehorende naslagwerken.

Incompany

Liever een training op locatie voor uw hele team of afdeling? Wij bieden deze cursus ook incompany aan.
Informeer naar de mogelijkheden voor incompanytraining.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken