Algemene voorwaarden en online verkoop

In het dagelijks leven komt iedereen vele malen algemene voorwaarden tegen. Als er online iets besteld wordt, als een jas opgehangen wordt in een garderobe of als er een busje gehuurd wordt om spullen te vervoeren zijn daarop vaak algemene voorwaarden van toepassing. Ook in zakelijke contacten hanteren ondernemers veelvuldig algemene voorwaarden. Vaak gaat dit niet bewust en zijn deze algemene voorwaarden al jaren onveranderd. Alleen als er een conflict ontstaat, kijken ondernemers naar hun algemene voorwaarden en komen er dan soms achter dat deze niet aansluiten bij hun dagelijkse praktijk.

Algemene voorwaarden spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de mogelijkheid om een contract op te zeggen of te ontbinden en indien er aansprakelijkheid ontstaat.

Leerdoel

Bijspijkeren van de algemene kennis van algemene voorwaarden, daarnaast handvatten bieden voor het opstellen van algemene voorwaarden en hoe om te gaan met nietige en vernietigbare artikelen. De kennis vergroten van wat algemene voorwaarden inhouden, hoe ze gewijzigd kunnen worden en hoe ze functioneren bij online koop en verkoop.

Doelgroep

Voor adviseurs van het MKB, zoals accountants, fiscalisten en relatiebeheerders en ook voor ondernemers zelf.

Inhoud

Zowel de wettelijke basis van algemene voorwaarden als meerdere toepasselijke uitspraken worden behandeld. De zogenaamde ‘zwarte’ en ‘grijze’ lijst komen aan bod en de daaruit voortkomende nietigheid of vernietigbaarheid. Cursisten leren of er in concrete gevallen algemene voorwaarden nodig zijn. Daarbij speciale aandacht voor online verkoop, alsmede voor het gebruik van algemene voorwaarden bij de beëindiging van overeenkomsten. Tevens gaan we in op een actuele uitspraak over het gebruik van algemene voorwaarden door een accountantskantoor.

Accreditatie

NBA: Deze cursus kwalificeert wanneer het bovengenoemde leerdoel onderdeel uitmaakt van uw PE-portfolio.
RB: 1 algemene PE-punt

Docent

mr. M.I. (Marieke) Westerbeek-Ovink

Naslagwerken

Voor deze e-learning adviseren wij u om de naslagwerken die u kunt downloaden, tijdens het volgen van de cursus, te bestuderen. Na de betaling heeft u direct toegang tot uw gekozen e-learning met de bijbehorende naslagwerken.

Incompany

Liever een training op locatie voor uw hele team of afdeling? Wij bieden deze cursus ook incompany aan.
Informeer naar de mogelijkheden voor incompanytraining.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken