Payroll
U kunt gebruik maken van onderstaand filter:
VTB Payroll voor- en najaar | 45 kennispunten
Tijdens de Vaktechnische Bijeenkomsten Payroll (voor- en najaar) wordt u als salarisadministrateur/adviseur/payroll professional op de hoogte gehouden van allerlei actuele ontwikkelingen.
Deze hebben betrekking op personeelszaken waaronder; wijzigingen in belastingplannen, loonkostenvoordelen, subsidieregelingen, premies werknemersverzekeringen, Zorgverzekeringswet, Wet Arbeidsmarkt in Balans, transitievergoedingen, Wet Aanpak Schijnconstructies, werken naast een AOW-uitkering, arbeidsongeschiktheid, arbozaken en nog veel meer interessante en actuele onderwerpen.
Opfriswebinar Oproepkrachten
Sinds de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wordt de positie van de oproepkracht steeds nadrukkelijker aan de orde gesteld. De coronacrisis heeft de gevolgen van de nieuwe wetgeving scherper in kaart gebracht. En nu heeft de SER ook een adviesrapport uitgebracht waar in oproepcontracten helemaal worden afgeschaft. Al met al is er veel aan de hand en moeten werkgevers goed op de hoogte blijven van wat wel en niet kan bij het aanstellen van oproepkrachten.
Bedrijfsfinanciering
Bij de cursus Bedrijfsfinanciering wordt de theorie gestaafd aan (anonieme) casussen die door de cursisten zelf zijn ingebracht. Aan de hand hiervan wordt de beoordeling, de rapportage en het financieringsproces behandeld.
Cao en Bedrijfstakpensioenfondsen
Een groot deel van de Nederlandse werknemers valt onder de werkingssfeer van een cao of van een bedrijfstakpensioenfonds. De kans is dus erg groot dat een werkgever volgens een cao moet verlonen of premies dient af te dragen aan een bedrijfstakpensioenfonds (BPF).
Een werkgever is hier niet altijd van op de hoogte. Een accountants- of administratiekantoor dat de loonadministratie verzorgt is doorgaans wel van het bestaan van deze algemene regelgeving op de hoogte. Cao’s en BPF-en krijgen een steeds grotere rol en daarom is gedegen kennis over dit onderwerp onontbeerlijk. En met name over de risico’s wanneer een cao of BPF verkeerd wordt geïnterpreteerd.
Bedrijfseconomisch ontslag, een goede voorbereiding loont!
Veel ondernemingen hebben het niet gemakkelijk: de energie- en grondstofkosten zijn enorm gestegen en veel ondernemingen hebben nog terugbetalingsverplichtingen voor belastingen en/of subsidies. Veel werkgevers nemen hun kosten onder de loep en moeten wellicht nadenken over het laten afvloeien van personeel of in het ergste geval, beëindiging van de onderneming.
Dit zijn ingrijpende besluiten die goed moeten worden voorbereid en tijdig worden gestart zodat een faillissement mogelijk voorkomen kan worden. Het gevolg is dat u moet onderhandelen met uw werknemers óf u kunt kiezen voor een ontslagroute via het UWV.
In de cursus ‘Bedrijfseconomisch ontslag’ gaan wij in op de verschillende procedures en brengen wij u op de hoogte van actualiteiten, zoals het recente rapport van de SER, de WHOA en relevante jurisprudentie.
WAB Praktisch; puntjes op de i!
Vanaf 1 januari 2020 krijgen u en uw klanten te maken met nieuwe regels voor ontslag, flexwerk en het stelsel voor de WW-premie. Tijdens onze WAB cursus zijn wij dieper ingegaan op de 6 Kern-onderdelen; Oproepcontracten, Ketenregeling, Premiedifferentiatie Payrollmedewerkers, Ontslag en transitievergoeding. In deze bijeenkomst gaan wij de puntjes op de i zetten!