Novak | Bedrijfswaardering in de praktijk

Regelmatig wordt u als accountant of adviseur om een bedrijfswaardering gevraagd. Wat is het verschil tussen prijs en waarde? Welke methodes voor bedrijfswaardering zijn er?

Doel

Hoe komt een bedrijfswaardering tot stand? En hoe werkt dit in de praktijk? U verkrijgt hiervoor praktische handvatten.

Inhoud

Deel 1

 1. Wanneer wordt bedrijfswaardering onderneming gevraagd?
 2. Welke methodes zijn, wat zijn de verschillen er en welke methode wordt in de praktijk meestal gebruikt?
 3. Wat zijn de randvoorwaarden voor de tot standkoming van een gedegen waardering?
 4. Hoe kan er invulling worden gegeven aan branchespecifieke aandachtspunten?
 5. Als we uitgaan van de waardering gebaseerd op de DCF- methode, hoe komt dit dan tot stand?
 6. Hoe wordt invulling gegeven aan toekomstscenario’s van de onderneming?

Deel 2

Uitwerking van het bovenstaande in een praktijkcasus. Hierbij komt ook aan bod wat het verschil is tussen waarde en prijs.

Tarief

 • € 595
  Cursus voor Novak-leden en Extendum-leden (excl. btw)
 • € 710
  Cursus voor niet Novak-leden en niet Extendum-leden (excl. btw)

Data en locaties

Smartphone gebruikers: Gehele tabel scrollbaar

DatumLocatie
Donderdag 7 december 2023Vianen

Tijd

Van 09.30 – 17.00 uur

Docenten

drs. A.J. Molenaar-Steringa RA RV
Astrid J. Molenaar-Steringa MSc RA RV studeerde economie en accountancy aan de Erasmus University Rotterdam. Astrid is extern deskundige voor de accountancy opleiding bij de Universiteit van Tilburg, de Universiteit van Amsterdam en de Nyenrode Business Universiteit. Astrid heeft ruim 25 jaar ervaring in de openbare accountancy praktijk. Astrid heeft zich verder gespecialiseerd in Business Valuation aan de Nyenrode Business Universiteit en heeft ruime ervaring met ondernemingswaarderingen bij fusies en overnames.

drs. B.W. Salemink RV FRM CVA
Barend W. Salemink MSc RV FRM CVA studeerde economie aan Erasmus University Rotterdam en Business Valuation aan Rotterdam School of Management. Barend is daarnaast een gecertificeerde Financial Risk Manager (FRM) van de Global Association of Risk Professionals en Certified Valuation Analyst van de National/European Association of Certified Valuators and Analysts (NACVA/EACVA). Barend heeft 15 jaar ervaring met corporate valuation in de chemische en farmaceutische industrie (Akzo Nobel) en 9 jaar in de bancaire sector (Rabobank). Barend is gespecialiseerd in IT, tech, healthcare, waardering van financiële instrumenten, value-driven business process re-engineering/reorganisation en het “verkoopklaar maken” van bedrijven.

Beide docenten zijn als partner verbonden aan Talanton. Talanton is specialist en bedrijfswaarderingen. Tevens zijn partners van Talanton verantwoordelijk voor diverse opleidingen op het gebied van bedrijfswaarderingen.

Inhouse

Het is ook mogelijk deze cursus eventueel inhouse te organiseren bij u op kantoor. Neem hiervoor contact met ons op via n.dewaal@novak.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken