Novak | Masterclass: Executeur
Routekaart naar een professionele afwikkeling

Vanuit het perspectief van de executeur wordt het gehele proces van de afwikkeling van een nalatenschap doorlopen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Welke bevoegdheden, verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft de executeur? Wat is zijn positie ten opzichte van erfgenamen, andere erfrechtelijke verkrijgers, schuldeisers en de rechter? Wat wordt van de executeur gevraagd en wat behoort niet tot zijn taak? Met welke lastige vraagstukken kan de executeur worden geconfronteerd en hoe daar mee om te gaan?

Doelstelling

Na het volgen van de Masterclass bent u als executeur in staat om de centrale rol te vervullen in de afwikkeling van een nalatenschap. Voor deze Masterclass is het raadzaam om eerst de basiscursus executeur te volgen.

Onderwerpen

 1. Executeur, aanvaarden van de functie
 2. Erfgenaam, aanvaarden of verwerpen
 3. Executeur, inhoud van de functie
 4. Executeur, einde taak en beheer
 5. Houding en zorgplicht executeur

Tarief (inclusief lunch)

 • € 495
  Cursus voor Novak-leden en Extendum-leden (excl. btw)
 • € 550
  Cursus voor niet Novak-leden en niet Extendum-leden (excl. btw)

Data en locaties

Smartphone gebruikers: Gehele tabel scrollbaar

DatumLocatie
Vrijdag 8 december 2023Vianen

Tijd

Van 09.00 – 17.00 uur

Docent

De docent van deze cursus is Mr. Thomas Janus (Specialist in afwikkelen van nalatenschappen bij Janus Notarieel Juristen).

Cursusmateriaal

Twee weken voorafgaand aan de cursusdag wordt u cursusmateriaal toegezonden voor deze cursus, het is belangrijk dat u deze informatie doorneemt voor aanvang van de cursus.

Inhouse

Het is ook mogelijk deze cursus eventueel inhouse te organiseren bij u op kantoor. Neem hiervoor contact met ons op via n.dewaal@novak.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken