Novak | Beneficiaire aanvaarding nalatenschap

Steeds vaker aanvaarden erfgenamen een nalatenschap onder het voorrecht van boedelbeschrijving; de zogenaamde beneficiaire aanvaarding. De afwikkeling van de nalatenschap komt hiermee in een veel meer wettelijk gestructureerd proces te verkeren. Zeker wanneer er sprake is van een negatieve nalatenschap.

Wat zijn de gevolgen voor de executeur, de erfgenamen en de schuldeisers? Nadrukkelijk is de betrokkenheid van de rechter in de wet verankerd. De cursus biedt een brede en solide basis voor de accountant om inhoudelijk het gesprek met zijn klanten aan te gaan en gedegen antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Doelstelling

Inzicht geven in de gevolgen van de keuze van een erfgenaam tot beneficiaire aanvaarding van de nalatenschap voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Onderwerpen

  1. Erfgenaam, aanvaarden of verwerpen
  2. Afwikkeling nalatenschap door executeur
  3. Beneficiaire aanvaarding en afwikkeling nalatenschap
  4. Rol kantonrechter

Tarief (inclusief lunch)

  • € 310,00
    Cursus voor Novak-leden en Extendum-leden (excl. btw)
  • € 367,50
    Cursus voor niet Novak-leden en niet Extendum-leden (excl. btw)

Data en locaties

Smartphone gebruikers: Gehele tabel scrollbaar

DatumLocatie
Vrijdag 31 maart 2023Vianen
Vrijdag 29 september 2023Vianen

Tijd

Van 09:00 – 13:00 uur

Docent

De docent van deze cursus is Mr. Thomas Janus (Specialist in afwikkelen van nalatenschappen bij Janus Notarieel Juristen.

Inhouse

Het is ook mogelijk deze cursus eventueel inhouse te organiseren bij u op kantoor. Neem hiervoor contact met ons op via n.dewaal@novak.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken